Alternatief verslag van ronde 4 omdat de schrijver van de rondeverslagen een beetje dom was.

 

Op donderdagavond 8 oktober maakte de schrijver van de rondeverslagen zich gereed om naar de Staver te gaan voor een schaakwedstrijd. Je pakt je spullen, boekje, pen eventueel reservepen, blocnote om aantekeningen te maken van de verschillende partijen en je eigen partij. En je pakt je portemonnee. Hé, die zit niet in je tas. Dan maar uit de binnenzak van je jas halen. NEE! Daar is die ook niet. Dan begint het zweet al een beetje op te komen. Dan moet die in je auto liggen. OOK DAAR NIET!!

 

Je hart begint sneller te kloppen en allerlei gedachten schieten door je hoofd.

Dan maar even naar je werk bellen of ze je portemonnee wellicht zien liggen op je bureau.

Nee, dat zagen ze niet.

 

De optimist in je zegt dat hij in je kast ligt nadat je aan het einde van je dienst je uniform had uitgedaan en je burgerkleding had aangetrokken. De pessimist schreeuwt tegen je dat je de portemonnee kwijt bent en dat je maatregelen moet treffen om je centjes op de bank moet beschermen…

 

Snel naar de vereniging gereden, er zouden 12 spelers zijn op de avond maar Gijsbert zou het liefst deze avond oneven zijn. Snel Gijsbert bellen met de vraag of hij toch wil komen zodat er 6 partijen gespeeld konden worden en dat ik dan voor de tweede keer die dag naar Scheveningen kon rijden om daar dan hopelijk mijn portemonnee aan te treffen in mijn kledingkast.

 

Een uurtje rijden naar Scheveningen, licht zenuwachtig vanaf de ingang naar je Unit lopen en daar aangekomen je kast te openen en dan tot je geruststelling je portemonnee aan te treffen in een broekzak.

Je rijdt dan op de terugweg een heel stuk lekkerder en je besluit om even langs te gaan bij de speelzaal. Daar aangekomen blijkt dat er onverwacht nog iemand was op komen dagen zodat Gijsbert toch oneven kon zijn. (Sorry Gijsbert dat je onnodig bent komen rijden, ik maak het wel goed met je.)

 

Ik kan dus niets vertellen over hoe de partijen gingen en daarom dan alleen de uitslagen van ronde 4.

 

Bart Loosjes – Koert Wijnands 1-0

Leon Struik – Cesar van Prooijen 0-1

Wim Tieleman – Jan Donkersloot 1-0

Piet Schilder – Daan Mulder 0-1

Remon Huijsmans – Jan van Genderen 0-1

Bas Koote – Ivo Lagendijk 0-1

 

Bas moet voor het eerst het hoofd buigen bij zijn nieuwe vereniging maar staat nog wel gedeeld op de eerste plaats samen met Ivo.