Verslag van derde ronde huishoudelijke competitie.

 

Er mocht gewoon geschaakt worden in het speellokaal na de laatste aanpassingen op het gebied van de COVID19 maatregelen. Er vielen door omstandigheden veel schakers af voor deze avond zodat er op 1 oktober maar 10 schakers aanwezig waren.

Zoals u wellicht weet hield onder andere in dat de horeca om 22.00 uur dicht moet en dat was dus ook het geval in de Staver. 4 van de 5 partijen waren al voor 22.00 uur afgelopen. Zouden ze dat er om gedaan hebben?

 

 

 

De partij die als eerste afgelopen was en waar een winnaar uit kwam was de partij tussen Jan Donkersloot en Leon Struik. Jan had deze avond, volgens eigen zeggen, gespeeld voor Sinterklaas. Hij gaf een Paard weg en als klap op de vuurpijl later nog een Dame. Het punt was dus voor Leon.

 

Koert Wijnands en Piet Schilder kennen elkaar al zo lang en wellicht daardoor was de vrede, een remise, snel getekend. Het was ook een remise – stelling zei Koert.

 

Mark Lagendijk en Bas Koote hadden hun eerste twee partijen allebei gewonnen en speelden dus eigenlijk de kraker van de avond. Bas bleek met zwart een te harde noot voor Mark om te kraken. Bas won een Paard terwijl dat helemaal niet moeilijk te berekenen was voor Mark maar hij zag het niet. Later in de partij viel Bas een Toren van Mark aan en Mark wist dat hij die Toren weg moest spelen maar pakte de verkeerde Toren en gaf gelijk op.

Bas dus in zijn eerste drie wedstrijden bij zijn nieuwe club nog op een 100% score.

 

Cesar van Prooijen en Wim Tieleman speelden tegen elkaar en de partij werd door Cesar gewonnen. Hij won een stuk en dat was voor Wim genoeg om op te geven.

 

Deze 4 partijen waren dus allemaal klaar voor 22.00 uur. De partij tussen Jan van Genderen en Gijsbert van Appeldoorn duurde wel wat langer. De partij duurde tot ongeveer 23.45 uur!

Jan had een flinke aanval op de stelling van Gijsbert en Gijsbert moest alle zeilen bijzetten om de aanval te pareren. Jan had een mooie Loperzet die een Dame en een Toren pende.

Gijsbert dacht lang na en speelde een desperado. Hij offert een Paard door te slaan op h3 met schaak maar in plaats van het Paard te slaan speelt Jan zijn Koning uit schaak.

Gijsbert geeft zijn Dame op voor een Toren en een Paard. Daarna volgde nog een heel interessant eindspel tussen de Dame van Jan en een Toren en Loper van Gijsbert. Gijsbert kon nog wat pionnen van Jan snoepen en probeerde Jan’s Dame te pennen maar dat lukte niet. Jan kon geen plan bedenken om met de Dame de partij te beslissen en daarom besloten ze heel laat op de avond in de voor de rest geheel donkere Staver tot remise.

De meest interessante partij van het seizoen tot nu toe. Wellicht dat één van de heren wil analyseren en wil plaatsen op onze website.

 

Hopelijk zijn er op 8 oktober wat meer leden aanwezig. Door de genomen maatregelen op COVID19 gebied kan er veilig geschaakt worden!